Proiecte‎ > ‎2009‎ > ‎

La școală ca acasă

postat 3 sept. 2010, 07:31 de Victor Manciu   [ actualizat la 4 sept. 2010, 16:05 ]

ŞCOALĂ CA ACASĂ: Proiect destinat elevilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate

Ediţia a – III – a – 2009 -2010

Proiect iniţiat de Asociaţia Culturală Agora Unit având ca parteneri Grup Şcolar de Industrie Alimentară Timişoara şiPrimăria Municipiului Timişoara, Librăria Cartea de Nisip

GRUP ŢINTĂ:

  • 60 copii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate,adevărate cazuri sociale, unii dintre ei nu şi-au văzut părinţii de 10 ani.
  • elevii sunt de la Grup Şcolar de Industrie Alimentară Timişoara şi alte licee din judeţ.

SCOPUL PROIECTULUI:

  • socializarea

  • evitarea comportamentelor de risc

  • evitarea marginalizării

ACTIVITĂŢII:

  • Cerc de scriere creativă la librăria „Cartea de Nisip” din Timişoara

  • Serbare de Crăciun

  • Excursie la Sibiu în februarie – martie 2010(in editia a –II-a a fost vizitata cetatea Sighisoarei)


REZULTATE:

Pe parcurul celor 3 ediții, în cadrul proiectului s-a creat un nucleu din acești elevi cu părinții plecați, elevi care comunică, despre activitățile cărora se știe, pot lua legătura cu psihologul și merg la spectacole.

Un rezultat al proiectului 2009 este calendarul cu povești care cuprinde amintiri din copilărie, la care am ajuns pornind de la senzații , percepții, reprezentări în cadrul atelierululi de scriere creativă de la Librăria “Cartea de Nisip”. Un simplu obiect ne-a dus…”În căutarea timpului pierdut”. Am descoperit ființe dragi, situații nostime, diverse stări, talente ascunse și ne-am propus ca de mâine să fim mai atenți cu ceea ce ne înconjoară.

Acum când putem trăi vara în ianuarie, când mâncăm cireșe în noiembrie, când lunile și amintirile se pot amesteca, important este să ne amintim, să facem efortul acesta. Ne putem redescoperi și porni mai departe.

Desenele aparținând stilului “Manga” sunt creatiile lui Raymond Szakal. Celelalte desene sunt luate din spațiul Internetului.

Simona Bigher, Andreea Varga, Victor Manciu

P.S.

Multumiri lui Vali Havași și Ionuț Sever Dimirov. Ei sunt tineri cu realizări și părinții plecați la muncă în străinatate.


Comments